N.HRUŠOV: Pri výbuchu plynu a požiari rodinného domu utrpeli zranenia 3 osoby

12.04.2011 Vranov nad Topľou

Nižný Hrušov 12. apríla (TASR) - K výbuchu plynu a následnému požiaru druhého nadzemného podlažia jedného z rodinných domov došlo dnes ráno v obci Nižný Hrušov v okrese Vranov nad Topľou. Zranenia utrpeli traja ľudia.
"Výbuch plynu s následným požiarom v obci Nižný Hrušov sme mali hlásený o 4.04 h. Došlo k deštrukcii druhého nadzemného podlažia rodinného domu. Tri osoby utrpeli zranenia v dôsledku popálenia, jedna ťažké a dve ľahké," informoval TASR Peter Kubík z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove.
Dodal, že predbežná výška škody na poškodenom rodinnom dome zatiaľ nebola vyčíslená, nakoľko príslušníci HaZZ na mieste stále zasahovali. "Požiar je však lokalizovaný a zlikvidovaný," doplnil Kubík.
Podľa jeho slov sa na mieste nehody nachádzalo počas zásahu okrem viacerých vozidiel zdravotníkov a polície deväť príslušníkov vranovského Okresného riaditeľstva HaZZ so štyrmi kusmi techniky.
Dominika Šulková z Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby TASR informovala, že do Vranovskej nemocnice odviezli z miesta nehody zdravotníci dve ženy a jedného muža.
Na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny hospitalizovali iba zraneného muža, ktorý má podľa vyjadrení námestníka Vranovskej nemocnice Ivana Lakatoša popáleniny približne na 50 percentách tela.
"S pacientom sa práve pracuje, je momentálne stabilizovaný, ale pre veľkú plochu popálenín bude prevezený do nemocnice v košickej Šaci," objasnil Lakatoš s tým, že zranené ženy hospitalizované nie sú a po ošetrení ich z nemocnice prepustili.
 

Vyberte región